lauantai 23. kesäkuuta 2012

Juhannuspurjehdus

Hei,

Eilen lähdimme Vaasasta ajelemaan kohti etelää. Ennen lähtöä tankkasimme moottoripursiseuran satamassa veneeseemme hieman menovettä :). Satama-altaan piti merikortin mukaan olla 2,4m, minkä olisi pitänyt riittää veneellemme. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan purtemme jässähti nätisti kiinni satama-altaan pohjamutaan. Onneksi Markku sai veneen helposti irti mudasta ja tämän jälkeen jumppasimme ja kannoimme polttoaineen kanistereilla veneelle.

Iltapäivällä lähdimme matkaan. Ilma oli mitä mahtavin ja ihmisiä oli valtavasti liikkeellä. Saaret Vaasan edustalla ovat aivan täynnä mökkejä (siis aivan täynnä). Minä ajelin hiljoskelle eteenpäin ja vilkuttelin iloisesti ohi ajaville veneille. Jonkin matka kuljettuamme saimme nostaa purjeet ja ilta liploteltiin mukavassa myötätuulessa kohti etelää.

Ilma oli niin mahtava, että ohitimme kaksi suunniteltua satamaa ja jatkoimme matkaamme kohti seuraavaa. Molbe ohitetiin noin klo 22.00 ja Kaskinen noin klo 05.00. Yöllä tuuli oli todella hyvä ja etenimme nopeasti. Nyt kohteenamme on Meri-Pori, jonne meidän pitäisi saapua kello 14?. Viimeiset kaksi tuntia olemme puksutelleet moottorilla, sillä keli on täysin tyyni. Toivottavasti kohta tuulikin heräilisi meitä työntelemään.

Matka on mennyt hyvin. Aatos on koonnut uuden legoveneen ja leikkinyt sillä. Suvi puolestaan on tehnyt vähän sitä ja vähän tuota (nyt näyttäisi herkuttelevan tuossa vieressä).

Mukavaa juhannusta kaikille!