tiistai 26. kesäkuuta 2012

Päivä Isokarissa

Hei,

Eilinen päivä oli tapahtumia täynnä...Aamulla pakkailimme rauhassa tavaroita kasaan ja siirsimme venettä tankkauspisteelle. Suvi päätti tehdä päivän ensimmäisen toimintasession tekemällä lähempää tuttavuutta veneeseen lentäneen ampiaisen kanssa. No ampiainen ei Suvin läheisyydestä välittänyt, vaan tökkäsi piikua sormeen. Etusormihan siitä turposi ja saimme siihen ensiapua keksiä. Onneksi mitään vakavampaa ei pistosta seurannut, vaan selvisimme "turpealla" sormella ja "pienellä" itkulla tilanteesta.

Tankkiauton käynnin jälkeen oli tarkoitus lähteä heti jatkamaan matkaa. Lähes tämä meiltä onnistuikin... Lähes siksi, että mikä olisikaan meidän lähtö ilman pientä ekstraa. Markku tankkaili tyytyväisenä ennen lähtöä vesitankkia ja minä kokkailin ruokaa. Markku ei kuitenkaan tyytynyt pelkän vesitankin täyttöön, vaan ajatteli olevansa vielä tehokkaampi keräämällä yhtaikaa sähköroikkia kasaan. Tämä tehokkuus kuitenkin kostautui ja vierestä kuului jo tutuksi tullut ääni "plums"! Ja mikä sinne tippui? No tietenkin veneemme vesitankin rautainen korkki. Markku siitä minulle ilmoittamaan ja hetken hiljaisuuden jälkeen totesimme, että sukellettavahan se on. Ja niin Markku puki jo matkalla useaan otteeseen tarpeellisiksi koetut sukellusvarusteet päälleen ja hyppäsi veteen. Hetken etsittyään korkki löytyi...Onneksi! Useaan otteeseen olen 13 vuotta kestäneen yhteisen taipaleemme aikana pohtinut, että miten tuo ukkeli osaa sitä sun tätä. Nyt vähitellen olen alkanut ajattelemaan, että osaaminen on seurausta siitä, että Markulle sattuu ja tapahtuu koko ajan jotain (ne jotka Markun tuntevat voivat varmaan yhtyä tähän!) :)

Nyt olemme viettäneet päivää Isokarissa. Todella hieno paikka ja monimuotoinen luonto on heti biologin mieleen. Saapuessamme satamaan riskiläyhdyskunta otti meidät äänekkäästi vastaan. Riskilät pesivät satama-altaan sisälaidalla juuri veneemme vieressä. Joutsenpari oli myös tuulensuojassa satama-altaassa. Pesä niillä on aallonmurtajan toisella puolella. Kävimme lasten kanssa retkellä majakalla. Matkalla heittelimme kiviä rannassa veteen ja tutustuimme rakkolevään. Löysimme myös vanhan tykin ja tykin vierestä mansikoita! Niitä lapset ahmivat ja Suvinkin tuumasi, että on hyvää. Mansikoiden poiminnan lomassa Suvi jälleen teki tuttavuutta luonnon kanssa ja otti muurahaisen käteensä. Muurahainen oli tapahtumasta yhtä innoissaan kuin ampiainen ja puri Suvia. Suvi ei tykännyt tapahtuneesta ja kiersi kaukaa muut muurahaiset...

Majakka löytyi. Katselimme hetken myös kohti Turun saaristoa jota kohti matkamme jatkuu huomenna. Aatos kysyi, että sielläkö aurinko asuu? Ei se Aatos siellä asu, mutta aurinkoa kohti me suunnistamme, kohti etelää :)

Nyt olemme tulleet takaisin veneelle ja syöneet tukevan iltapalan. Retkemme aikana satama on täyttynyt veneistä. Eteemme on tullut mm. Britannian lippua kantava vene, jonka suuntana on pohjoinen. Mikäs se tässä ollessa? Aurinko paistaa, lämpöä riittää ja masu on täynnä.

Kiitollinen mieli :)

Ps. "hukka" on vienyt myös Aatoksen lenkkarit... Aatos itse on sitä mieltä, että venetonttu otti kengät lainaan. No oli miten oli, Aatos saa tallustella nyt kumppareilla Maarianhaminaan, josta toivottavasti löydämme kesäisemmät kengät pojalle jalkojen suojaksi!