keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Päivä Vaasassa

Hei,

Päivän olemme viettäneet Vaasassa. Missään emme ole vielä ehtineet käymään, sillä tänään on oikeastaan vietetty siivouspäivää ja Markku on nukkunut yön purjehdusta pitkälle iltaa. Sää on ollut mitä aurinkoisin. Suvi ja Aatos ovat autelleet siivoamisessa (ja sotkemisessa...). Huomenna meidän on tarkoitus viettää lasten päivää joka alkaa Wasalandiasta ja päättyy Trobiclandiaan. Nyt Aatos on Markun kanssa testailemassa kumivenettä ja Suvi torkahti pienille iltanokosille.

Vaasassa olemme Segelföreningin vierasvenesatamassa. Aamulla kahdeksalta saapuessamme satamaan täällä oli yksi oululainen vene parkissa. Nyt me olemme vierasvenelaiturin ainoat vieraat. Hintaa satamalla on 15 euroa vuorokaudessa johon sisältyy lähes kaikki mitä toivoa saattaa pyykkituvasta sähköön ja suihkuun. Saunan saamme käyttöön 10 euron lisämaksulla.

Oikein on mukava paikka. Vielä pitäisi kauppa löytää. Ilmeisesti sinne on noin kilometrin matka. Meillä oli hetken kannella ensimmäinen kalasaalis, nimittäin erittäin ruostunut, mutta käytännöllinen Helkama pyörä joka tarttui Raahessa koukkuun. Markku nosti pyörän kannella ja siinä se odotti ylpeänä ensimmäistä kauppareissuaan, mutta ilmeisesti kipparilla oli mennyt pyörän kanssa sukset ristiin, kun pyörää ei enää kannella näy... :) ...liekö meri ottanut sen takaisin...

Meri se on kyllä villi juttu ja tullut erittäin tutuksi näiden lasten kanssa tavaroiden hukkana. Koko matkan aikana kannelta on kuulunut ainakin kolmesti että "plums" ja perään "oho". Sinne on hävinnyt yksi putkiteippirulla, mangneettinoudin, lamppu ja luultavasti monta muuta asiaa joita me emme ole osanneet etsiä. Eilen satamaan saapuessa huomasimme, että meillä oli hävinnyt se rautainen koukku joilla tartutaan poijuihin. Liekö meri vienyt senkin hukkaan, mutta täytyy vielä etsiä ja toivoa että löytyy :)

Huomenna tarinaa lastenpäivästä :)

Ps. Unohdin kameran laturin Tornioon ja jouduin tilamaan uuden.
Kiitoksia Kiinteistömaailman kattavalle verkostolle, sillä huomenna saan uuden laturin suoraan satamaan toimitettuna!!

Pps. Blogin kuvat otetaan kaikki Ipadin kameraa käyttäen, sillä siitä meidän on helppo siirtää ne suoraan blogille. Miinuksena tästä kuvalaatu kärsii ja on rakeinen, mutta joskos kuvista saisi riittävästi selvää, jotta niiden viesti kuitenkin välittyisi lukijalle.