maanantai 16. heinäkuuta 2012

Kalmarissa edelleen :)

Hei,

No eihän se moottorin varaosa tullut vielä tänäänkään. Selvisi, että se on edelleen Göteborgissa, mutta huomiseksi lupasi posti sen ehdottomasti toimittaa. Aluksi hieman harmitti, kun ei päästy matkaan, mutta harmistus vaihtui tyytyväisyydeksi, kun viereen parkkeerasi suomalaisvene, joka kertoi kelin olleen järkyttävä! Kyllä nyt sääherra meille tympeitä tuulia on antanut. Lämmintä kyllä on, mutta tuulen suunta väärä ja kova. Katsotaan huomenna miten käy.

Eilen vietimme rauhallisen venepäivän. Köllöttelinme, leikimme, pelailimme ja huolsimme. Ei päivä ilman kommelluksia edennyt... Eilen oli minun vuoro säheltää oikein haisevasti! Veneen vessan tyypillinen malli on sellainen, että siinä on pönttö ja vieressä kahva josta tarpeet pumpataan septitankkiin. Pönttö putkineen, pumppuineen ja kaikkine mukavuuksineen on oikea ronkeli. Sinne ei saa laittaa perinteistä paperia, sillä se tukkii putket (paperit roskikseen, tai sitten voit ostaa kalliilla oikeaa vasittua vene-wc-paperia, joka ei tuki putkia), sinne ei myöskään saa tehdä liian isoja tarpeita, tai putki tukkeutuu, sitä ei myöskään saa pumpata liian rajusti, tai pumppuosio hajoaa, ELI ei verrattavissa lainkaan siihen kuuluisaan junanvessaan :)

...No kuitenkin minä onnistuin jotenkin tukkimaan pöntön, tai sitten käytin pumppukahvaa liian rajusti, sillä siinä oleva tiiviste antoi periksi ja alkoi valskaamaan. Kaikki tarpeet vuosi lattialle ja sitä kautta pilssiin...yök! Eihän siinä tilanteessa voinut muuta tehdä kuin hakea pesuvettä ja kumihanskat ja alkaa töihin. Jouduimme puhistamaan lattian, maton ja puoli pilssiä. Luonnollisesti haiseva vesi oli valunut koko pilssin pituudelta, eli siivottavaa riitti....yök, yök, yök! No nyt on pilssi puhdas ja minä tulen jatkossa tarkoin seuraamaan kuinka pumppailen. Vieläkään en käsitä kuinka en ollut tilannetta heti huomannut....

Ilta meni kivasti. Saimme mm. seurata hienojen rouvien suukaplakkaa venepaikoista, jotka heidän mielestään olivat aivan liian pienet heidän valtaville veneilleen (suuria nuo veneet kyllä ovat (kyljessä HR45). Saimme myös nauttia kuumasta saunahetkestä mukavan ja puheliaan saksalaisherran seurassa...hyvin sitä pärjätään pelkällä viittomakielellä ja apusanoillakin :). Suvi istuskeli sedän vieressä hymyillen ja jalkoja heilutellen ja setä ihmetteli miten noin pieni ihminen tykkää saunoa niin kovasti (meidän Suvi viihtyy saunassa). Illalla saimme vielä kahden kesken pelata lautapelejä kynttilänvalossa ja suunnitella reittimuutosta. Nyt näyttää kelit olevan sen verran vastaiset, että luultavasti tulemme "oikaisemaan" Hollannin läpi pystymastojen reittiä pitkin (ns. Staande mast route). Näin pystymme välttämään ainakin osaksi Pohjanmeren puhurit.

Tänään puolestaan aamun valmistelimme venettä lähtöön. Iltapäivällä sen jälkeen, kun saimme tietää, että matkamme ei etene, lähdin lasten kanssa kuljailemaan kaipungille. Ensin tallustimme käsikädessä viereiseen ostoskeskukseen, josta etsimme apteekin ja ostimme laastareita. Niitä tuntuu reissuelämässä kuluvan ;). Tämän jälkeen tallustimme kävelykatua pitkin keskustaan ja siellä kiertelimme kauppoja etsien Aatokselle lippalakka, kun edellinen jäi Visbyyn Peppimaailmaan. Lakkia ei löytynyt (en välitä laikaan noista isologoisista lippalakeista, niitä kyllä oli, vaan olisin halunnut semmoisen pikkupojan lippalakin), mutta mansikoita löytyi... Istuimme pitkään kävelykadun varressa ja söimme maittavia ja makeita mansikoita. Voi noita mansikkasuita... Kyllähän oli hyvää!

Palaillaan!