tiistai 21. elokuuta 2012

Päivä Santanderissa

Heips,

Matka kohti La Corunaa alkanut. Eipä ole veneessä pelottanut vielä kertaakaan näin paljon... On meinaan aika hurjapäinen tämä kuski ;) saimme kuiten paikat bussin takaa ja vyöt on tiukalla kiinni. Pitäkää peukkuja, että yöllä 03.30 olemme perillä...

Tänään olemme viettäneet lastenpäivää leikkipuistossa ja karuselleissä. Helle jatkuu. Olemme nauttineet niistä pilvisistä hetkistä joita taivas on meille tarjonnut :)

Aamulla hieman harmitti, kun bussipysäkillä kävi ilmi, että olisimme päässeet jo 12.15 lähteneellä bussilla La Coruniaan, mutta bussi oli jo täynnä (olisi pitänyt ostaa lippu kuulemma eilen...no mitähän me yritimme tehdä tunnin?). Ei voi mitään. Sitä se kielitaidottomuus teettää... Lukekaa siis kieltenläksynne koulussa. Tähän pisteeseen pääseminen olisi ollut hikisentyön tulos ilman kieliä, ja nyt se on hikistä, kun kieltä ei taida.

Tänään koko päivän ajan pyrin haastattelemaan aikuisia leikkikentillä. Pääasiassa vanhuksia, sillä he näyttävät pitävän huolen täällä jälkikasvunsa lapsista :) ei heistä kukaan puhunut englantia, mutta sen verran olemme kuitenkin auttavasti puhuneet käsiä ja ilmeitä hyödyntäen, että olen saanut kerrottua olevani Suomesta, en Venäjältä :)

Eräs mies puhui auttavasti englantia ja hänen mukaansa Suomi on hyinen maa, jossa jääkarhut kävelevät kaduilla ja ihmiset hiihtävät töihin. Pohti, että maamme on varmaan suorastaan hirveä paikka asua. Koita siinä kertoa, kun kielet eivät kohtaa. Kuuntelin ja hymyilin. Välillä katselin tien tousella puolella näkyvää suurta mainosta, joka toivottaa turistit tervetulleeksi kertomalla Espanjan olevan Euroopan turvallisin maa... Millähän mittakaavalla mitattuna ;)? Kyllä meillä on kuulkaa hyvä olla siellä lintukodossamme.

Kiva päivä kuiten meillä ollut. Hieno paikka tämä Santander ja sopivan kokoinen (~150000 asukasta). Saimme leikkiä, syödä ja seikkailla. Mikäs tässä..

Palaillaan ja nyt koitan saada nämä pällistelijät rauhoittumaan, kun on meillä niin turkasen aikainen herätys :)