maanantai 17. syyskuuta 2012

Elämää, koulua ja uusia kokemuksia (La Coruna)

Heips,

Kylläpä matkan jälkeen uni omassa sängyssä maistui hyvälle, joskin vene oli sama, mutta sänky eri... Eilen nimittäin olin liian väsynyt ajattelemaan hionnasta pölyttyneen perähuoneen siivousta ja niinpä päädyin tekemään meille pedin veneen keulapiikkiin.

Aamulla odottelin reippaiden työmiesten aloittavan veneen hiomisen, mutta eipäs pojilla ollut mikään kiire.. Vasta kymmenen aikoihin kannelta kuului kolinaa ja työn ääniä. Näihin ääniin liittyi myös Markku oman projektinsa kera -> tänään vuorossa oli uimatason irroitus maalaamista varten. Markun työt kestivätkin koko päivän. Muut työmiehet lopettivatkin hommansa hyvissä ajoin, ilmeisesti keretäkseen siestan viettoon ;)

Itse kurkkasin jossakin vaiheessa ihmeissäni pihalle, kun veneessä ei ollut kuuma, vaikka oli jo puoli päivä. Jes! Pilvinen päivä pitkästä aikaan. Päätin lähteä lasten kanssa seikkailemaan ja etsimään muonakauppaa, jotta saisimme vesipullojen lisäksi jääkaappiin jotain syötävääkin. Puin itseni ja lapset lämpimästi (ehkä Suomen syksy oli vielä jäänyt mieleen liiankin hyvin) ja köyden avulla laskimme yhteistuumin Aatoksen pyörän veneestä alas ja lähdimme matkaan. Matka eteni mukavasti...300 metriä...jonka jälkeen aurinko päätti tulla esiin pilvien takaa... "Mulla on buuma" kuului Suvin suusta minuutin jälkeen. Jahas ja vaatetta pois. Aatos, joka inhoaa niin pukemista kuin riisumistakin, päätti, että nyt kun vaatteet on saatu päälle, niin ei niitä heti oteta pois. Ja niin Aatos polki urheasti hikitippa nenänpäässä, kysellen onko kaupalle vielä pitkä matka..."jaa-a, vaikea sanoa, kun en tiedä missä kauppa on..."

Onneksi suunnistimme ilmeisesti hyvään suuntaan, sillä saavuimme suht nopeasti pienelle kaupalle. Siellä teimme pikaostokset ja lähdimme takaisin veneelle joka olikin helppoa, sillä saimme kulkea lähes koko matkan alamäkeä.

Veneelle saavuttuamme Markku puheli sataman työmiesten kanssa. Täällä on oikeastaan yksi ainoa henkilö jonka kanssa pystymme puhumaan Englantia ja tottahan toki Markku juuri hänen kanssaan keskusteli Espanjan taloustilanteesta (bailout) :) Hose vain naureskeli ja nosteli olkapäitään...minne lie ovat rahat hävinneet? No joo.. Ja toisten työmiesten kanssa Markku puhuu Suomea ja net puhuu Markulle puolestaan Espanjaa...hyvin tuo näyttää jo sujuvan ;)

Kauppareissun jälkeen pidimme Aatun kanssa oppitunnin Suvin päiväunien aikaan. Opettelimme hieman kirjaimia, piirtelimme ja kirjoitimme sadun (löytyy kuvana). Tehtävänä oli keksiä tekstit kuviin. Aatos oli heti mukana:

1 kuva. "ihminen ajaa formula-autolla",
2 kuva. "autosta irtoaa rengas",
3 kuva. "ihminen korjaa renkaan liimalla...oikeasti se pitäisi korjata ruuvimeisselillä, sillä liimattu rengashan ei pyöri"...
4 kuva. "mutta miten ihminen voi olla noin iloinen, vaikka sen rengas ei pyöri?"

Äidin mielestä Aatoksen satu oli oikein hyvä ja oivaltava :)

Illalla miehet kävivät vielä seikkailuillaan. Meille ei reissusra kerrottu muuta kuin se, että matkaan liittyi sushien ja juustojen syöntiä ja jotain puhuttiin myös leikkikentästä. Tässä blogia kirjoitellessa löytyi myös yksi kuva todisteena poikien retkestä :)

Nyt nukkumaan ja yön ääniä kuuntelemaan...

Hyvää yötä!