sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Hellettä, huoltoa ja lepoa

Heips,

Täällä on kuuma... Turhahan sitä on valitella. Kukaan ei nimittäin uskoisi, jos väittäisin, että en tiennyt sitä etukäteen :) Hetkellisiä helpotuksia helteeseen antaa tuulenpuuskat, jotka voivat kyllä olla välillä niin rajujakin, että tuulettumassa olevat petivaatteet lentelevät elleivät ne ole hyvin kiinnitettyjä (nim. kokemusta on juoksulenkistä vastalaiturille kelluvaa tyynyä noutamaan).

Helteestä ja uhkaavasta nestehukasta huolimatta, olemme painineet veneen kimpussa päivät koko perheen voimin :) Illat olemme puolestaan kuljailleet kaupungilla tutkien uusia ja vanhojakin paikkoja (leikkikentän ohi ei pääse harhautusyrityksistämme huolimatta).

Eihän huolto ilman kommelluksia olisi huoltoa lainkaan meidän perheessä:) Eilen kippari lähti niin vauhdilla huoltohommiin, että jotain taisi unohtua siinä huoltovauhdin huumassa. Alla oleva kuva kertoo kaiken :) ilta on rasvailtu ja aamu jatkettu.

Lapset ovat myös olleet touhuissa mukana. Kun koko perhe touhuaa yhdessä, on mitä oletettavinta, että jotain voi sattua. Välillä on vierestä esimerkiksi kuulunut tuttu "plums" ja "oho". Tämän jälkeen on vain voinut toivoa, että veteen ei tippunut muuta kuin irroitettu ruosteinen mutteri, sillä vettä veneemme alla on 20-25 metriä (riippuen vuorovedestä).

Nyt alkaa näyttämään jo maalausvalmiilta. Vielä rälläkkä soi kannella, mutta muuten minusta tuntuu, että voiton puolella ollaan :) on Markku kyllä töitä tehnytkin.

Huomenna lähdemme Marina Secaan. Katsotaan mitä siellä sanotaan ;)

Palaillaan!

Ps. Ostin Brightonista itelleni kuulemma "fiinejä" brittikeksejä, sillä halusin tutustua johonkin maan erikoiseen hyvään. Hintaa keksipaketilla oli hyvin siihen nähden, että keksipaketti oli Marie-keksipaketin luokkaa. Unohdin paketin kaapin syövereihin ja löysin sen juuri. Hymyhän siinä tuli, kun haukkasin tätä vuodesta 1670 samalla reseptillä valmistettu erikoisuutta, nimittäin pipariahan se oli ruotsalaisittain makeasta taikinasta tehtynä. Myyjän mukaan keksit suosittua herkkua... Ei muuta kuin pipareita viemään britteihin. Niillä voisi vaikka tienata, kun tästäkin pikkupaketista piti pulittaa melkein viisi puntaa...mutta on makiaa, hyvää ja brittileimasta huolimatta, kotoisaa :)