lauantai 20. lokakuuta 2012

Äänestämistä ja susheja

Heipparallaa!

Tänään on ollut lämmin päivä... välillä suorastaan kuuma :). Tuuli on ollut etelästä, eli matkamme jatkuminen on ollut sitä kautta mahdotonta. Nyt vaikuttaisi siltä viimeisten säätietojen pohjalta, että odottelemme täällä ensi viikon puoleen väliin ja yhdessä Mikon perheen kanssa lähdemme kohti eteläistä Portugalia pikkuhiljaa ja jätämme Madeiran väliin. Eteläisestä Purtugalista lähdemme jossain vaiheessa perheen kesken suoraan Kanarialle.

Hyvä näin ja mukava nähdä tuttuja...Odotamme innolla Kallea ja Ilpoa saapuviksi. Tänään ostimme euronpäiviltä vesipyssyt (suihkupullot) valmiiksi, jotta voimme hieman etukäteen harjoitella...Kuulimme nimittäin, että pojilla on jo samanlaiset pyssyt kotona ja harjoitustakin on menneen kesän aikana kertynyt :)

Tänään on ollut isänmaallinen päivä. Kävimme nimittäin äänestämässä Suomen suurlähetystössä. Paikan läheisyydessä oli hyvin paljon ränsistyneitä taloja ja pohdimmekin millaiseen paikkaan olemme menossa, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Suurlähetystö erottui ympäröivistä rakennuksista edukseen ja siniristilipun erotti jo kaukaa. Sisällä rakennuksessa tuli oikeinkin kotimainen olo. Puuta, tai jotain puunnäköistä oli käytetty sisustuksessa paljon ja turvallisuuteen oli selvästi satsattu, nimittäin lasit olivat todella tuhteja :) Aatos myös aukaisi sanaisen arkkunsa ja keskusteli kovasti vastaanottotiskin tätin kanssa "me ollaan lennetty Suomeen mummon tykö" ja vähitellen siirryttiin kohti henkilökohtaisenpia jutuja "meinaatko sinä käydä tänään suihkussa?" ja tässä vaiheessa jo äitikin liittyi mukaan keskusteluun :) Suurlähetystössä työskenteli ilmeisesti kolme suomalaista ja viisi? paikallista. Mukava oli käydä melkein niinkuin Suomessa ;)

Aatos on kyllä tänään ollut kovin puheliaana. Liekö Mikolla ollut vaikutusta asiaan... Mikko ei kyllä ole saanut levätä, sillä pienet ovat tehneet Mikosta itselleen uuden kaverin, jopa siinä määrin, että Suvi on isoon ääneen ilmoittanut nukkavansa tänä yönä Mikko-sedän vieressä ;) ...katsotaan nyt miten käy...taidamme antaa Mikon pikkuisen levätä ja pitää pienet seuranamme perähytissä.

Joka tapauksessa Suurlähetystövierailun jälkeen lähdimme talsimaan kohti ruokailupaikkaa. Tottahan toki veimme Mikon aterioimaan All you can eat Sushi-paikkaan, jossa 8,50 eurolla saat syödä kiinaruokaa ja susheja niin paljon kuin masu vain vetää. Aatos oli onnellinen :) noin 15 sushin jälkeen Aatos jo köllötteli tuolilla, kävi vessassa hieman tyhjentämässä toisesta päästä ja söi vielä muutaman sushin lisää... Sitten pieni pohti, että mitenkähän täältä päästään takaisin kotiin... Junallahan sitä päästiin ja Jumbon euronpäivien kautta saavuimme veneelle pari tuntia sitten.

Nyt lähdemme suihkuun ja sitten nukkumaan... Huomenna on uusi päivä ja uudet kujeet :)

Hyvää yötä kaikille!

Ps. Viereemme oli päivän aikana saapunut suomalainen Marisol-vene matkalla luultavammin samaan suuntaan kuin me :)