lauantai 20. lokakuuta 2012

Lissabonissa edelleen...

Heips,

Täällä siis olemme edelleen... Ilmat ovat olleet kökköjä...siis tuulet. Eilen saimme veneelle ystävämme Mikon, jonka avustamana meidän olisi tarkoitus siirtyä Madeiralle...Tähän on kuitenkin tullut iso mutta, kun nuo tuulet ovat edelleen enemmän, tai vähemmän kökköjä...katsotaan.

Jos jotain huonoa, niin jotain hyvääkin. Toissapäivänä tutustuimme naapuriveneen oikein mukavaan ranskalaisperheeseen. Tämä perhe on matkalla kolmen lapsensa kanssa (6v, 4v ja 8kk) maailman merille suuntanaan Karibian samaiset hiekkarannat kuin meilläkin. Aatos ja Suvi olivat otettuja uusista leikkikavereistaan ja kielimuurista ei ollut tietoakaan Suomen ja Ranskan sekaisessa keskustelussa ja toiminnassa, jossa välillä painittiin, välillä naurettiin ja muutaman kerran myös itkettiin :)

Joskus kerroin teille ruotsalaisesta hippiperheestä, joka hämärän tullen luikki satamiin ja aamun tullen satamista ulos ja tämän perheen ehkä erikoisesta valmistautumisesta matkalle. Nyt tapaamamme ranskalaisperhe edustaa ehkä hieman samaa, joskin ilman hippeilyä :) Jos meidän veneestä löytyy pelastuslautan, grab bagin, rakettien ja ym. lisäksi epirb-poiju, satelliittipuhelin, mob-hälyttimet ja nyt myös spot-lähetin, heidän veneessä oli ainoastaan pelastuslautta. Tämä ihan ok, näinkin voi mennä, jos itse niin päättää tehdä, mutta heidän tarina on muutenkin erilainen, nimittäin veneen he olivat ostaneet elokuussa ja matkalle he olivat lähteneet syyskuussa. Ennen matkalle lähtöä he olivat purjehtineet neljä kertaa ja tämä oli ehkä syynä siihen, että tähän pisteeseen mennessä perhe ei ollut käyttänyt kertaakaan purjeita etenemiseen. Tavoitteena heillä on edetä Madeiralle ja sieltä Karibialle marraskuun puolesta välistä alkaen. Toivon heille kaikkea hyvää matkalleen ja toivottavasti näemme vielä tämän sataman ulkopuolellakin maailman merillä, vaaleilla hiekkarannoilla ja palmujen alla :) Kyllähän tässä on heillä vielä maileja edessään niiden purjeidenkin käyttöön ;)

Meitä on siis todella moneksi ja jokainen etenee omalla tavallaan... Sillä parhaaksi näkemällään tavallaan :)

Nyt mukavaa päivää sinulle toivottelemme!