tiistai 20. marraskuuta 2012

Viimeiset päivät Lanzarotella

Hiphei!

Mitä tekisit viiden pienen lapsen kanssa? Lähtisitkö kaupunkiin kiertelemään kauppoja, vai nauttimaan kookoksen puolikkaassa tarjottavasta kylmästä juomasta... Me olemme testailujen jälkeen päätyneet ratkaisuun, jossa paras paikka on hiekkaranta :) Hiekkarannan edut ovat a)pehmeä kaatumisalusta b)matala ranta (ei äkkisyvä uima-allas) c)hiekkaa kaivettavaksi ja d)meteli ei häiritse ketään (jos häiritsee, vaihtakoon häiritty paikkaa).

Rannalla me olemme siis olleet...ja paljon! Pari päivää sitten iltapimeällä käpyttelin suihkusta veneelle ja tapasin matkalla tuttavaveneemme Talismanin kipparin ja hän ihmetteli missä olimme koko päivän luuhanneet. Kyllä Arin ilme oli mainio, kun ilmoitin, että rannallahan me: "rannalla!"..."juu-u, mutta kyllä me vaihdettiin välillä rantaa" :)

Upeasti on Tervaskantojen ja Ylinivojen arvi mennyt yhteen. Meillä on todella mukavaa yhdessä. Olemme tieten herättäneet hilpeyttä kävelemällä vaalean viisihenkisen alle kuusivuotiaan katraamme kanssa kaupungilla. Ihmiset ovat joko hymyilleet, tai äimistyneenä pyöritelleet päätään :) Eilen Tervaskantojen perhe otti hoitaakseen koko katraan, jotta me voisimme valmistautua tämän päiväiseen lähtöönme. Olivat ihmiset ihmetelleet kuulemma vielä enemmän, jopa niin paljon, että ohi käveltyään olivat vielä kääntyneet jonossa kulkevaa katrasta perään katsomaan :)

Vaikka olemme nauttineet rantahiekan ja meren lämmöstä, olemme nauttineet myös herkullisesta ruoasta. Kysyimme Ruusun kanssa respasta, että mikä täällä on hyvä, edullinen ja ennen kaikkea paikallinen ravintola ja saimme ohjeen mennä vanhan sataman ravintolaan nimeltä El Galleon. Kun saimme katraamme liikkeelle huomasimme, että kartta paikalle unohtui veneelle, samoin kuin paikan nimikin. Suunnistimme kuitenkin alueelle ja mielestämme oikeaan ravintolaan... Muuten hyvä, mutta hinta ei ihan luvattu alhainen, mutta ei tolkuttoman kalliskaan (12 euroa iso salaattilautanen, viini, pihvilautanen ja jälkiruoka)...ja lapset saivat ihmetellä tarjoitinta joka pullisteli paikallisista kalaherkuista....ja veneellä huomasimme, että ravintola oli väärä, ei El Galleon :)

Ruokailun jälkeen lähdimme suunnistamaan takaisin veneelle. Matkahan ei onnistunut ilman pysähdyksiä, joista yhden aiheutti myös naisten jalkahoito ja sepä olikin mielenkiintoinen jalkahoito, sillä siinä jalat upotettiin altaaseen, jossa itse jalkahoidon hoitivat pienet kalat! Siis pienet kalat! Välittömästi upotettuani jalat altaaseen, kalat hyökkäsivät niiden kimppuun ja aloittivat "jyrsivän" työskentelyn joka lähinnä kutitti (etenkin jalkapohjan alueella). No oliko tehoa? En tiedä, mutta ainakin tämä 7,5 euroa maksanut 20 minuuttia + jalkahieronta 10 minuuttia sen jälkeen, rentoutti kummasti pitkän ja välillä hyvin kuumankin päivän jälkeen.

Ilon hetkiä päivissämme on olut paljon. Olemme nauraneet välillä konkkaronkkamme toilailuja ja välillä hilpeyttä väsyneen iltaan on tarjonnut pienet asiat, kun paikallinen kauneudenhoitomerkki Lola, jonka tuotteiden tarjoajan, voit katsoa kuvasta ;) Hilpeyttä herätti myös bikiniliike (joka löytyy myös kuvana), joka sijaitsee ihan laiturimme vieressä. Täältä lähdimme katsomaan bikineitä, jotka olivat jopa 70% alennuksessa ("eihän niille voi käädä paljoakaan hintaa")! Pah! Arvaas kuinka paljon bikinien verran kangasta voikaan maksaa????? Vastaus: 1000 euroa!!! Luit aivan oikein...1000 euroa. Kyllä hintaa 70% alennuksenkin oli ihan hyvin ja jätimme bikinit kauppaan! Itseäni oli aikaisemmin päivällä harmittanut huono rasvaosto, jossa liike huijasi minulta neljä euroa enkä ollut huomannut sitä. Kuitenkin tämän bikinikaupan jälkeen pohdin, että kyllä sitä ostajaa harmittaa joka ostaa bikinit 500-1000 eurolla jonka jälkeen naapuri ostaa samat bikinit -70%. Näissä summissa tuollaisetalennukset jo tuntuvat :)

Mutta nyt lähdetää jatkamaan matkaa! Kuvat seuraavat perästä! Matkan suuntana ankkuripaikka vastatannalla Fuertefenturalla.

Hei hei Palaillaan!