torstai 13. joulukuuta 2012

Purjehdusta ja kalastusta

Nyt on jo kuudes purjehdusvuorokausi menossa Atlantin ylityksessä. Barbados lähenee koko ajan ollen tänään klo15  n.2200 merimailin etäisyydellä. Tuuli on nyt useamman päivän jatkunut n.10m/s perän puolelta, mikä on ollut hyvä vauhdin kannalta. Vauhtia on ollut 5-7 solmua. Sivusta tuleva aallokko tosin keikuttaa venettä mikä on välillä aiheuttanut lievää merisairautta muttei mitään sen kummempaa. Muutoin kaikki ovat pysyneet terveinä ja reippaina.

Purjehdusvuorot on jaettu veneessä pareittain siten, että yksi vuoro kestää aina 5h, josta 2.5h ohjaamista sekä toiset 2.5h ruuanlaittoa, siivousta, huoltohommia ym. Tämän jälkeen vapaata aikaa on 10h jonka voi käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla. Kolmivuorossa siis koko matka Las Palmasista Barbadokselle.

Nyt olemme myöskin päässeet testaamaan Las Palmasista ostettuja kalastusvermeitä ja olemme päässeet jo kalan makuunkin! Kannelle on vedetty n.3 kiloinen Dorada (Coryphaena hippurus), joka on ahvenkala mutta saattaa kotoisesta ahvenesta poiketen kasvaa jopa 40 kiloiseksi.
Ruotsalaisvene Aurora joka lähti Las Palmasista vähän meidän jälkeemme, on lähtenyt menemään hieman eteläisempää reittiä. He ovat n.80 mailin etäisyydellä tällä hetkellä. Olemme olleet heihin myös satelliittipuhelimella yhteydessä.
Sää on ollut tänään kaunis ja lämmin. Ennusteen mukaan sää jatkuu samantapaisena useita päiviä sekä tuulikin samanlaisena.

Terveiset Atlantilta Teille kaikille "mukana matkustaville" meiltä kaikilta. Palataan...