maanantai 31. joulukuuta 2012

Passit leimattu!

Saavuimme Barbadokselle uudenvuoden aattona vähän klo19 jälkeen suomen aikaa (klo 13 paikallista aikaa). Kiinnityimme kaupallisen sataman laituriin missä oli myös valtava Karibian loistoristeilijä. Markku lähti etsimään satamakonttoria ja tullivirkailijoita. Pian saimmekin kaikki passeihin virallisen leiman ja olimme näin saapuneet maahan.

Tämän jälkeen meidät ohjattiin siirtymään ankkurointipaikalle läheiselle Carlisle Bay nimiselle lahdelle. Ankkurointialueelle on ankkuroitunut suuri määrä veneitä eri maista ja lähistön saarista. Veneissä näkyy monen maalaisia lippuja. Lähellä näkyy esim. Ruotsalainen ja Saksalainen vene. Myös valtavia jahteja näkyy joissa kansi on täynnä tanssivia ihmisiä. Maahantulomaljat on nautittu, kaikki ovat hyvillä mielin.

Rantautumista varten veneessämme on kumivene jossa on perämoottori. Tällä voimme kulkea veneen ja rannan välillä näppärästi. Yritämme piakkoin hommata nopeamman nettiyhteyden jolloin voimme päivittää kuviakin blogiin.

Hyvää uutta vuotta kaikille täältä Barbadokselta!

Tänään perillä

Huomenta! Tänään uudenvuodenaattona klo5 paikallista aikaa (suomessa 11) jäljellä on enää 34 mailia Bridgetowniin. Täällä on vielä pimeää eikä saari ole näkynyt, ei edes valoja (meren päällä utua). Kun saavumme Bridgetowniin niin meidän pitää ankkuroida vene karanteenialueelle ja odotella tulliviranomaisia. Satamakonttori suljetaan klo18 joten pitäkäähän peukkuja että kerkeämme tehdä tulliselvitykset siihen mennessä koska ei olisi kivaa odotella veneessä karanteenissa pyhien yli ;)

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kumpi perillä ensin?

On turhaa edes alkaa väittämään sitä kun kaksi purjevenettä purjehtii samaan päämäärään, etteikö se aiheuttaisi (ainakin) pientä kilpailua veneiden välille...;)

Ruotsalaiset ystävät ovat valinneet hieman ylemmän kurssin viimeiselle vuorokaudelle. Etäisyys meistä on klo16UTC n.32mailia ja päämäärään heillä on 25mailia pidempi matka. Toki he lähtivät joitakin tunteja meitä myöhemmin matkaan. Näyttää kuitenkin siltä että molemmat veneet saapuvat Barbadokselle tämän vuoden puolella. Markku on muutamaan otteeseen yrittänyt saada VHF-puhelimella yhteyttä Auroraan siinä onnistumatta. No perillä kuitenkin nähdään.

Tänään olemme pohtineet sitä kumpaankohan saalinkiin se singnaalilippu pitikään laittaa? Karibialle ja uuteen maahan mennessähän nostetaan keltaisen värinen ns. karanteenilippu (nykyisin "tullilippu") saalinkiin merkiksi siitä että vene on tartunnoista vapaa ja tulliviranomaiset voivat turvallisesti nousta veneeseen. Kilautimme kaverille kotimaahan joka varmisti lipun oikean paikan olevan vasemmassa saalingissa eli paapuurin (eng. Portside) puolella.

Tänään on ollut ihan loistava keli ja olemme saaneet pitkin päivää nauttia delfiineiden leikeistä veneen ympärillä. Lisäksi seuranamme on ollut valaita jotka ovat sukellelleet veneen ympärillä. Eilen myös hyppäsi valtava tonnikala keulan edessä parin metrin korkeuteen.Viime yö oli sateisen päivän jälkeen hyvin hiostava ja nukkuminen teetti kaikille vaikeuksia. Paikkaa piti yhtenään vaihtaa ja joku saattoikin löytää sen parhaimman paikan salongin lattialta. Eilisessä sateessa oli tosi mukava päästä pesemään makealla vedellä itseänsä. Normaalistihan pesuhommat on hoidettu merivedellä ja sitten huuhdeltu yhdellä litralla makeaa vettä. Vesi limsapullossa ja korkissa reikä :)Myös köydessä roikkuen veneen perässä on voinut käydä vilvoittelemassa "viilentävässä" 27-asteisessa vedessä.

Merisairautta ei ole kellään enää esiintynyt aikapäiviin ja muutenkin kaikki ovat olleet terveenä. Merkiksi siitä nostamme sen keltaisen lipun huomenna saalinkiin.

Lapsille on ollut kiva kertoa että yhden yön jälkeen ollaan perillä. Ovat lapset kyllä viihtyneet hyvin, ei siinä mitään. Täytyy varmaankin kuitenkin pukea Suville ja Aatokselle vähän vaatetta päälle ennen kuin rantaudutaan. Ovathan he viimeisen kaksi viikkoa saaneet olla nakuna :D

Pariin päivään emme ole enää kalastelleet. Saimmehan alkumatkasta syödä paljonkin kalaa. Riuttojen läheltä emme myöskään aio kalastella syömäkaloja ;)

Huomenissapa sitten pääsee pitkästä aikaa kävelemään kovalle maalle. Kuinkahan se keikuttaa kun on tottunut veneen keikkumiseen tässä muutaman viikon aikana?

lauantai 29. joulukuuta 2012

Vesikuuroja loppumaileille



Tänään on tuullut hieman kovempaa kuin aikaisempina päivinä ja olemmekin joutuneet reivaamaan purjeita vähän pienemmiksi. Lisäksi olemme saaneet sadekuuroja taivaalta. Sadekuurot kestävät lyhyen aikaa mutta vettä tulee hyvin runsaasti kerralla (kuten Hollannissa purjehtiessamme). Ruotsalaisten vene Aurora on nyt 15 mailin etäisyydellä takanamme. Näköyhteyttä emme vielä ole saaneet, mutta piakkoin varmaan. Matkaa on jäljellä n.300 mailia eli reilu pari vuorokautta.

Sijainti 29.12.2012 klo12