sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Tobagosta Trinidadille

Hellurei

Täällä olemme viettäneet pari päivää Tanjan ja Jarin kanssa saareen tutustuen. Autolla olemme ajelleet niin sademetsässä kuin rannikollakin. Kaikki on mennyt erinomaisesti. :)

Kohta siis lähdemme jatkamaan matkaamme Trinidadille. Siellähän kävimme jo mutkan sairaalareissun ohella, mutta nyt lähdemme tarkemmalle saaren tutkimusmatkalle. Trinidadin saaren voi tunnistaa kolmesta vuoren huipusta, jotka myös Kolumbus näki purjehtiessaan kolmannen matkansa aikana läpi Kolumbuksen kanavan. Kolmen huipun ("Trinity Hills") mukaan hän nimesi saaren Trinidadiksi pyhän kolminaisuuden ("Holy Trinity") mukaan.

Ennen Kolumbusta saarilla asustivat pääasiallisesti intiaaniheimot, Caribit ja Arawakit piilossa muusta maailmasta. Kolumbuksen jälkeen kaikki muuttui, mutta vielä tänä päivänäkin voit nähdä näiden Amerikan alkuperäiskansojen kulttuureiden tunnuspiirteitä kävellessäsi ympäri Trinidadin ja Tobagon katuja, voit nähdä pienen intiaanilapsen leikkimässä leikkejään, tai liittymässä perinteiseen metsästysretkeen vanhempiensa kanssa, voit kuulla heidän musiikkiaan ja nähdä heidän kauniita käsitöitään.

Trinidadin & Tobagon asukaat eivät ainoastaan koostu muutamasta eri heimosta, alkuperäiskansoista ja eurooppalaisista, vaan alueella vallitsee valtava määrä eri kulttuurien kirjoa ja näiden kultuureiden sekoitusta. Voit nähdä Afrikkailaisen kulttuurin vaikutuksen perinteisine rumpuineen, veistoksineen ja maskeineen. Voit myös nähdä Intialaisen kulttuurin vaikutuksen perinteisen musiikin, tanssin ja jopa kasvillisuuden kautta (esim. Intiassa tyypillisesti kasvava lootus, kasvaa alueella vesistöjen läheisyydessä hyvinkin runsaana). Alueelle on saapunut vuosien saatossa runsaasti väestöä myös Kiinan, Syyria ja Libanonin alueilta ja myös näiden kulttuureiden vaikutus alueella on huomattavaa.

Entisen isäntämaan Britannian vaikutus on yhtä silmiinpistävä kuin Barbadoksella. Ruokakulttuurin ja vasemmanpuoleisen liikenteen lisäksi alueella vallitsee Brittiläinen oikeusjärjestelmä. Voit matkoillasi törmätä valtion kuuluisimpaa kouluun, Queen's Royal Collegeen, tai Port Of Spainin kuuluisimpaan puistoon, Queens Park Savannahiin.

Tänä vuonna maa juhlii 50 vuotista itsenäisyyttään ja tämä näkyy joka paikassa. Eilen alkoivat myös kertomani karnevaalit tohinalla. Laivoihin lastattiin Tobagolaisten esiintymisasuja isoissa pukupusseissa. Kaikki laivat Tobagon ja Trinidadin välillä ovat täyteen buukatut. Ei kait siinä... Me menemme veneellä :) eilen illalla myös Tobagolaiset juhlivat karnevaalien alkamista...läpi yön. Minulla oli kerrassaan niin kuuma, että raahauduin keskellä yötä kannelle nukkumaan. Vielä auringonnoustessa rannalta kaikuivat juhlivan kansan äänet. Nyt katsotaan kuka jaksaa pisimpään :)