lauantai 16. maaliskuuta 2013

St. Lucia

Hiphei!

Täällä olemme edelleen. Tämä Rodney Bay on kyllä mukava paikka! Silloin muinoin euroopan puolella keskustelimme veneilijöiden kanssa Karibiasta ja kaikki he kertoivat meille Karibian olevan kallis paikka. Meille alkoi jo vähitellen tulemaan olo, että voimmeko nauttia alueesta lainkaan, jos se kerta on niin kallis paikka jolloin aika menisi hupenevia rahoja laskiessa :)

Näin ei kuitenkaan ole ollut. Muinoin moitin pilottikirjamme liian negatiivisen kuvan luomisesta ja nyt annan kyllä kritiikkiä niille jotka moittivat aluetta turkasen kalliiksi. Minä voin kertoa teille tarkan markan tyttönä mikä on ollut kallista ja se on ollut Etelä-Eurooppa Espanjasta Portugaliin aina Kanarian saarille asti. Ok, ruoka tällä alueella on todella edullista, siis todella edullista eikä vedestä tarvitse maksaa erikseen, mutta satamahinnat (Coruna, Cascais, Lagos, Lanzarote,) ovat olleet kalliita (50euroa yö). Ainoa poikkeus näihin "tyyris"-satamiin on ollut yllätyksellisesti Las Palmas (15 euroa yö). Nyt, jos puhutaan hintalaadusta, niin koko matkan parhaat satamat kaikin puolin (Kemiä, Vaasaa ja Maarianhaminaa lukuunottamatta) ovat olleet valitettavasti tällä puolen suurta merta. Hintaa yöltä olemme maksaneet Trinidadissa ja täällä Rodney Bayn satamassa noin 30 euroa yö. Ei paha!

Ja nyt, jos haluan tässä vaiheessa pohtia parasta tähän astista satamaa, niin kyllä se on tämä Rodney bay (jälleen jätetään huomiotta kotimaan satamat, sillä eihän ole Kemin eikä varsinkaan Selkä-Sarven voittanutta). Jos taas halutaan etsiä sitä kehnointa hintalaatu-maata, niin siihen on äärettömän helppo löytää vastaus, sillä se on Iso-Britannia. Tämä merenkäynnin historian ylpeys kylpee maineessaan, mutta niin känäset satamat ja niin törkeät hinnat. Siis ihan käsittämätöntä... tässä nyt mietin, että siellä ne samat satamat odottavat taas edessäkäsin....toivottavasti parakkisuihkuihin hanoineen ja hajuineen on tullut hieman edes parannusta tämän puolen vuoden aikana ;)

No mitäs me olemme tehneet? Me olemme lukeneet läjän lastenkirjoja, uineet min. kaksi kertaa päivässä, pelanneet pelejä, huoltaneet venettä. Nyt kyllä täytyy kertoa, että kyllästyimme vessojen ränkkäilyyn niin parahultaisen pahasti, että avasimme molemmat! Markku huolsi osat, vääntelimme hieman putkia, lisäsimme hanoa ja kappas. Vessat toimii kuin unelma. Huuhtelu pelaa kuin normivessassa... Vesipyörre pyörii ympäri pöntön laitoja ja huuhtoo tehokkaasti kaikki pönttöön eksyneet jätökset (tämän tarkemmin en viitsi kuvailla). Ei takaisin pulputusta, ei hajuhaittoja eikä siis pestäviä mattojakaan. Valitettavasti kerkesimme tämän kaiken tekemään vasta vieraidemne lähdettyä (pahoittelumme), mutta ehkä hyvä niin...nyt vieraillemme ei jäänyt liian aurinkoista kuvaa tästä meidän paratiisielostelusta, vaan he muistavat aina nämä biologisia käyntihajuja pulputtavat vessanpyttymme ;)

Niin siis huoltoa olemme tehneet. Eilen illasta väsyneenä katselin iltasatuna tämän Caribbean pirates elokuvan ensimmäisen osan ja kappas. Siinähän oli tutuja maastoja. Etenkin Karhusten perheelle ihan vain tämän vuoksi suosittelen elokuvan vilkaisua...on Pitoneita, Piton Bay ja tottahan toki Tobaco cays! Sitä huomasi keskittyvänsä useissa kohdissa enemmänkin elokuvan taustoihin kuin itse elokuvaan, vaikka hyvä elokuva onkin.

Nyt lähdemme joka iltaiselle iltauinnille. On mukava mennä pimeyden laskeuduttua uima-altaalle jonka aurinko on päivän aikana lämmittänyt :)

Hyvää yötä kaikille!

Ps. Riikka ystävälle kiitos kauniista sanoista. Kyllä me tulemme...tulemme aikanamme ja sitten näemme varmasti! Meilläkin on teitä ikävä ja hauskaa oli, että juuri ennen viestisi lukemista olin ajatellut, hassua kyllä, tulevia euroviisuja ja sitten mieleeni tulivat helsingin euroviisut ja yhdessä viettämämme aika!

Pps. Ilmeisesti korttinme ovat siis saavuttaneet koto-Suomen, mutta jos jonkun kortti on jäänyt välille, niin tässäpä kuva myös blogilla julkaistuna. Kortteja lähetimme ison läjän, joten älä murehdi, myös sinulle lähetinme kortin ja jollei kortti ole vielä ennättänyt postilokeroosi, niin voit ihailla sitä alla olevasta kuvasta :)