tiistai 12. maaliskuuta 2013

St. Luciaa kierrellen

Heips,

Eilen lähtivät vieraamme kotimatkalleen. Anna-Marjan kengistä päätellen näin oli aikakin, sillä (kuten kuvista voit huomata) kengät kirjaimellisesti sulivat kuumuudessa alta :)!

Mukavaa meillä oli yhdessä...olette meille tärkeitä. Kiitos seurasta ja nähellään! Lapset ovat jo kovasti teitä kaivanneet. Aatos ilmoitti, että jos Anna-Marjan laiturilta ei voi hypätä veteen, voi tänne tulla takaisin "meillähän on iso uima-allas ja merivesikin on lämpimää, sillä sehän on äiti vihreää.."Niin, että jos uimavesi on Oulujoessa liian kylmää, tervetuloa takaisin :)

Tänään olemme kierrelleet saarta. Kävimme mm. tutustumassa saaren eteläkärjen kuuluisiin pitoneihin (Gros Piton 771m ja Petit Piton 744m), vuoriin, jotka kuuluvat maailman perintölistalle niiden erikoisuuden vuoksi. Nämä tulivuoren purkauksen kautta syntyneet vuoret koristavat myös St. Lucian lippua. Korkeammalle pitonille kiikkuminenkin olisi ollut mahdollista ja eräs halukaskin autosta olisi löytynyt, mutta tällä kertaa päädyimme vain ihailemaan vuoria kauemmalta.

Illasta retken jälkeen saavuimme satamaan ja yllättäen vaikka pimeys oli jo aikaa sitten laskeutunut sataman ylle, päädyimme uiskentelemaan. Aatos ui jo tosi hyvin, mutta kohta taitaa uida Suvikin! Pieni sukeltaa jo hienosti kahden metrin matkan, mutta virallisesti uintia tämä ei ole, sillä pinnassa ei vielä osata käydä :) Tämä on kuiten mainitsemisen arvoinen saavutus, sillä niin uutterasti pieni harjoittelee isoveljen perässä.

Mutta nyt uni kutsuu retkeilijää!