sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Tobago Cays/Petit Pateau

Hellurei!

Päivä snorklailtu. Saldona useita kaloja mm. kolmen noin metrin kokoisen tonnikalan muodostama parvi, kaksi suurta rauskua, kilpikonna ja useita useita pienia kaloja sekä kotiloita. Huippua!

Säätila...yllättäen aurinkoinen ja kuuma.
Tuulensuunta vakaa itäinen :)

Juuri palasimme veneelle ja söimme maittavan lounaan. Juuri ennen ruokailua veneemme viereen pörhälsi paikalliset kansallispuistovartijat, jotka veloittivat puistonkäyttömaksua 10EC/henkilö. Ilmeisesti käyvät täällä vain toisinaan, sillä viime kerralla emme vartijoihin törmänneet. Hyvä juttu, jos rahat menevät oikeaan tarkoitukseen.

Lämmössä täällä elostellessa olen pohtinut, että kuinkhan nopeasti sitä tottuu takaisin kylmän ilmanalaan? Aklimatisoitumista lämpöön on kuiten tapahtunut aika lailla huomaamatta, sillä merivesi tuntuu täällä jo viileältä ja tänään juuri ennen veteen hyppäämistä sainkin tehdä perinteisen henkisen valmistautumisen veden viileään kirpaisuun. Oikeastihan vesi ei meikäläisittäin ole mitään kylmää (~26 asteista), mutta siltä se tuntuu (Perämeren vettä odotellessa). Hotelleissakin niin Trinidadilla kuin St. Vincentillä olen säätänyt ilmastoinnin perinteiseen 21 asteeseen, mutta joka kerta olen saanut säätää lämpötilan uudelleen hiukka ylöspäin (25 asteeseen) herättyäni yöllä hampaat kalisten :) Toivottavasti aklimatisoituminen kylmään tapahtuu yhtä huomaamatta, jotta ei sentään sisällä tarvitse untuvapussissa nukkua :)

Yön vietämme luultavasti tässä ankkurissa ja aamusta lähdemme kohti Bequian saarta.

Palaillaan!